Op het kantoor met Denise Warnik - Verschoorreizen.nl
  • 0
    Cart

Op kantoor met Denise Warnik

Voor de 2e editie van “op het kantoor met” is het, na Annemiek, de beurt aan Denise.
Wij stellen haar dezelfde vragen en komen zo een hoop leuke nieuwe dingen over haar te weten!

Werkzaam bij Verschoor Reizen sinds:
Ik maak onderdeel uit van het Verschoor-team vanaf 1 april 2018, dus op dit moment 2 jaar en 2 maanden.
Vergeleken met een geschiedenis van momenteel 97 jaar valt dat natuurlijk in het niet. Het familiebedrijf bestaat in 2023 namelijk 100 jaar.
Wel werk ik meer uit de naam Verschoor Events, het onderdeel waarmee wij meerdaagse (buitenlandse) reizen uitvoeren en waarvoor ik dus werkzaam ben.

Wat zijn jouw werkzaamheden op kantoor?
Naast wat grapjes maken, moet er natuurlijk ook serieus tot in detail georganiseerd worden. Een reisadviseur zit ook op kantoor en is niet 24/7 van huis.
Als reisadviseur groepsreizen en incentives bestaan mijn werkzaamheden op kantoor vooral uit het organiseren van meerdaagse (buitenlandse) reizen per touringcar, boot, vliegtuig of trein. Dat begint bij het aannemen van een aanvraag per telefoon, e-mail of tijdens een afspraak. Ik zal dan eerst de wens van mijn groep tot in de puntjes te weten komen door vragen te stellen, zodat ik precies weet wat er bij deze groep past. Iedere groep is anders en heeft andere wensen. Zodra dit bekend is, begint het uitvragen van de bepaalde factoren, bijvoorbeeld vliegtickets, verschillende hotels, transfers op locatie, (menu’s bij) restaurants en eventuele activiteiten. We maken inspectiereizen, indien gewenst samen met de klant en sommige groepen wensen een begeleider mee tijdens de reis, zodat alles vlekkeloos verloopt.

Wat ik dan vooral belangrijk vind als reisbegeleider is eigenlijk onzichtbaar aanwezig zijn. De reizigers hoeven niet te zien wat ik allemaal organiseer en regel voor hun, als alles maar vlekkeloos verloopt (onzichtbaar). Daarnaast vind ik dat zij moeten weten en dus het gevoel hebben dat ik er voor hun ben en dat alles geregeld is/wordt (aanwezig). Het is erg belangrijk om je te kunnen verplaatsen in de reiziger. “Wat zou ik zelf fijn vinden in deze situatie?” is dan ook een vraag die ik mijzelf continue stel.

Tijdens zo’n reis zie je natuurlijk mooie dingen, maar je bent vooral erg bezig met het tellen van reizigers. Als eerste aanwezig zijn en als laatste overal checken of iedereen bijvoorbeeld in het vliegtuig zit, in de touringcar zit, een plek in het restaurant heeft, het gerecht heeft wat er is opgegeven, aanwezig is bij de opgegeven activiteit, tevreden is en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik vind het fijn dat ik een afwisselende functie heb en hoop nog veel reizen te mogen organiseren en begeleiden!

Wat is er onmisbaar tijdens een werkdag?
De honden op kantoor. Het is soms even schrikken als er iemand aan de deur staat en het alarm (blaffen) afgaat, maar het is ook heel leuk als je een hele drukke dag hebt en er toch even een natte snoet een knuffel komt halen (en fijn dat ik die zelf ook even kan halen 😉).

Wat is de leukste reis die je hebt georganiseerd?
Er zijn er wel meerdere, dus de leukste vind ik lastig. We doen veel maatwerk dus alle reizen zijn anders. Bij de ene reis zit er meer inbegrepen dan bij een andere reis. Dit is vooraf zorgvuldig afgesteld met mijn contactpersoon.
Ik denk dat Athene voor een personeelsvereniging en Bilbao voor een branchevereniging de leukste reizen zijn die ik heb georganiseerd. Hierbij is namelijk alles (van begin tot eind) door mij georganiseerd en ben ik ook zelf meegegaan.
Beiden weer erg verschillend. De groep in Athene mocht zelf inschrijven per activiteit of zij mee wilden doen of liever vrij tijd wilden. Het diner was dan bijvoorbeeld ook niet inclusief. Zo kan iedereen mee en zijn/haar eigen tempo bepalen.
Je kunt bijvoorbeeld bij ons alleen het vervoer en verblijf afnemen (dit zit wel in het standaard arrangement) en dan zelf activiteiten ondernemen. Deze groep vind het erg fijn om activiteiten met elkaar te doen, dus de groep is alsnog groot.
Er worden ook activiteiten door ons aangeboden die niet allemaal door personen los te boeken zijn, dat is natuurlijk één van de grote voordelen aan de groepsreizen. Een groep van ca. 90 personen waarbij mijn collega meeging ter ondersteuning van het “koppen tellen”.
De groep in Bilbao deed alles met elkaar. Lunches, diners en activiteiten. Een gezellige groep die al jaren met elkaar een reis maakt en daarbij ook een andere kant van de stad (vanuit de branche) bekijkt. Niets ontbreekt tijdens deze reis.

Wat is de meest bijzondere plek waar je ooit bent geweest?
Ik houd erg van dieren en ik vond Zuid-Afrika dan ook heel bijzonder. Een reis van Johannesburg naar Kaapstad waarbij ik, naast de magnificent 7 (Big 5 + cheetah en wild dog), zoveel bijzondere dingen heb gezien.

Waar zou je graag nog eens een keer naar toe op reis willen?
Er zijn veel bestemmingen die ik nog wil bezoeken, dus lastig. Fins Lapland of IJsland lijkt mij erg gaaf.
Een reis waarbij je in een iglo met glazen dak slaapt, maar eerst je sleutel uit het ijs moet hakken. Waar je (hopelijk) het Noorderlicht ziet, gaat fatbiken, zal ijskarten, een huskytocht maakt in de sneeuw en daarna nog even met de huskies zal knuffelen. Wat ook niet mag missen is een bezoek aan de sauna en natuurlijk ook dieren spotten. Beren, walvissen of dolfijnen, dat ligt dan weer aan de bestemming.
In Fins Lapland wil ik voet op de Noordpoolcirkel zetten, waarbij Rovaniemi (het dorp van de kerstman) niet vergeten mag worden.
In IJsland wil ik de Golden Circle route afgaan. Een route vol hoogtepunten langs nationaal park Thingvellir, hetebronnengebied Geysir en de waterval Gulfoss.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

One Comment
  1. […] de 3e editie van “op het kantoor met” is het, na Annemiek en Denise de beurt aan Marjandel. Wij stellen haar dezelfde vragen en komen zo een hoop leuke nieuwe dingen […]

Comments are closed.