Kerstmarkten België

Tijdens de feestdagen vindt u over heel België verspreid allerlei kerstmarkten. Als u met een groter gezelschap naar een van de Kerstmarkten in België wilt, kunt er een dagtocht met de bus van maken. Wij organiseren dan een uitje voor u geheel naar wens. Hieronder hebben wij een aantal kerstmarkten in België voor u op een rijtje gezet:

Dagtocht kerstmarkt [pb-city]
 • Brussel

In Brussel kunt u een mooie kerstmarkt vinden met allerlei activiteiten. Op de grote markt vindt u een grote versierde kerstboom. ’s Avonds is er overigens nog een mooie lichtshow met muziek.

 • Gent

Eén van de meest bekende en bezochte kerstmarkten in België is die van Gent. De markt en plaats wordt erg druk bezocht rond kerst, ook op zondag omdat alle winkels er dan gewoon open zijn.

 • Leuven

Op het Ladeuzeplein in Leuven vindt u de kerstmarkt. Er staan ruim 140 kraampjes die allerlei lokale producten aanbieden. Naast een kerstmarkt hebben ze ook een overdekte schaatsbaan met reuzenrad en een glijbaan.

 • Luik

In Luik is het woord kerstmarkt niet meer van toepassing. Rond de kerstdagen is Luik omgetoverd tot een kerstdorp. Het is hier een groot eetfestijn, het grootste deel van de stands zijn gericht op kersteten.

 • Mechelen

Ook in Mechelen is er uiteraard ook een kerstmarkt te vinden. Op de Grote Markt is het hele plein ingericht tot een kerstsfeer. Op een kerstmarkt is er natuurlijk een grote kerstboom en een kerststal. Op de markt is er ook nog een draaimolen voor de kinderen.

 • Lier

In Lier is er een kleine en knusse kerstmarkt. Er staan voornamelijk kraampjes die een aangename sfeer proberen over te brengen. Ook zijn ze grotendeels gericht op verschillende lekkernijen.

 • Knokke

De kerstmarkt in Knokke is dan niet heel groot, maar hij biedt wel veel gezelligheid. U kunt er gaan schaatsen, kraampjes bekijken en genieten van allerlei hapjes en drankjes.

 • Hasselt

De kerstmarkt in Hasselt staat op het Dusartplein. Op de kerstmarkt kunt u zich heel de dag vermaken op een kermis of op uw gemak kraampjes bekijken.

 • Brugge

In Brugge kunt u jaarlijks twee kerstmarkten bezoeken. De ene kunt u vinden op de Grote Markt en de andere op het Simon Stevinplein. Ook vindt u in Brugge een gezellige ijsbaan bij de markt.

 

 • Botrange

De kerstmarkt in Botrange is leuk te combineren met een reisje naar de Ardennen. De kerstmarkt is te vinden in het bezoekerscentrum van de Hoge Venen Natuurpark. Bij de kraampjes vindt u allerlei zelfgemaakte producten.

 • Antwerpen

De meest populaire kerstmarkt van België is zonder twijfel die in Antwerpen. In Antwerpen vindt er een feest plaats, met zelfs een parade en optocht. Uiteraard staan er rijen met kraampjes en kunt u gaan schaatsen op de schaatsbaan. Tot slot is er ook een reuzenrad aanwezig.

Altijd op de hoogte blijven van de leukste reistips?

Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief!

  Ik ga akkoord met deprivacy voorwaarden (*)