De highlights van KeulenDe highlights van Keulen! - Verschoorreizen.nl

De Highlights van Keulen!

Op 9 en 10 december jl. zijn Denise en Kelly naar Keulen afgereisd om de mogelijkheden voor groepsreizen en incentives te bekijken. Zij hebben hier in 2 dagen de meeste ins en outs van de stad bezocht en bekeken.

Kerstmarkten:
Wist u dat Keulen maar liefst 7 verschillende kerstmarkten heeft? Op 7 verschillende pleinen zijn er kleine kerstmarkten te vinden die allemaal een eigen sfeer hebben. Er is een Kerstmarkt aan de voet van de Dom van Keulen en maar weinig kerstmarkten in Duitsland kunnen tippen aan dit sprookjesachtige decor. Ook op de bekende pleinen Heumarkt en Altermarkt mag de kerstmarkt natuurlijk niet ontbreken. Hier staat de welgekende “Heinzels Wintermärchen” die met maar liefst 180 stalletjes de grootste Kerstmarkt van Keulen is. Op de Heinzels Wintermärchen is ook een unieke schaatsbaan te vinden en kunnen er spelletjes gespeeld worden zoals ijsstokschieten, wat een leuke activiteit is voor groepen.

Naast de bovengenoemde kerstmarkten is er ook nog de kerstmarkt op de Alter Markt, ook wel Engelenmarkt genoemd, de kerstmarkt op de Rudolfplatz, in de Stadgarten, aan de Haven en de nieuwste Kerstmarkt Heavenue. Heavenue is snelst groeiende kerstmarkt in Keulen en is een “Gay kerstmarkt”. De roze en paarse stalletjes zijn hier volop te vinden en in de avonden kunnen hier cocktails gedronken worden en zijn er optredens van diverse artiesten.

Imhoff-Shokolademuseum:
Het Imhoff-Shokolademusuem is in Keulen het populairste en meest smakelijke museum van de stad. Dit museum staat zelfs in de top 10 van de meest bezochte musea in Duitsland. Naast de interessante geschiedenis van chocola wordt er ook nog chocola gemaakt in het museum. Het chocoladeproces wordt in het klein weergegeven en er worden kleine reepjes chocola gemaakt die de bezoekers mee krijgen. Naast dit proces is het ook mogelijk om je eigen chocoladereep te ontwerpen. Deze wordt door het Chocolade Atelier voor u gemaakt. Wilt u toch liever zelf met de chocola aan de slag? Dan is dit ook mogelijk. Het museum geeft voor kleine groepen verschillende soorten workshops.

TimeRide VR:
Een nieuwe attractie in Keulen is TimeRide VR. Deze attractie is sinds vorig jaar open en is al veel bezocht. We stappen met een Virtual Reality bril in een tram waar we terug reizen naar het begin van de 20e eeuw. We maken een rondrit door de stad in de historische tram waarbij we alle highlights kunnen zien van de stad, maar dan ongeveer 100 jaar geleden.

4711:
Keulen is ook bekend om het parfumhuis 4711 en de Eau de Cologne. In het parfumhuis 4711 is het mogelijk om een historische rondleiding te volgen over het traditierijke verleden van 4711. Naast de rondleiding is het mogelijk op onder leiding van een expert een Geurseminar te volgen. Op deze manier kunt u uw eigen, persoonlijke Eau de Cologne samenstellen en kennismaken met de werkwijze van een parfumeur.

Events:
Naast de bovengenoemde toeristische attracties beschikt Keulen ook over vele bijzondere eventlocaties. Zo zijn er locaties met uitzicht op de Dom en kan er zelfs in het Shokolademuseum een event georganiseerd worden.

Bent u enthousiast geworden over een groepsreis of incentive naar Keulen? Neem dan contact op met ons team voor de mogelijkheden!

 

Laatste nieuwsberichten
De Relatiedagen 2020 18 februari 2020