Alles kan in Cannes! - Verschoorreizen.nl

Alles kan in Cannes!

Eind oktober jl. was onze collega Denise in Cannes aan de Cote d’Azur in Frankrijk voor een inspiratiereis. Tijdens deze inspiratiereis voor uw incentive- of groepsreis zijn de geweldige kanten van Cannes naar voren gehaald. Naast het ontdekken van de bestemming, stonden er twee ochtenden volledig in het teken van afspraken met vertegenwoordigers van andere bestemmingen. Twee vliegen in één klap. Graag informeert Denise u waarom Cannes zomaar uw volgende bestemming kan zijn!

Cannes, onderdeel van de zonovergoten Cote d’Azur, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. De Cote d’Azur staat bekend om badplaatsen zoals Saint Tropez, Nice, Monaco en Cannes. De meest geschikte periode om de Franse Riviéra te bezoeken is tussen april en eind september en per vliegtuig binnen 2 uur vanaf Amsterdam via Nice te bereiken. Cannes is onder andere bekend door het jaarlijkse filmfestival waar de Gouden Palm wordt uitgereikt met de rode loper voor Palais du Festivals. Mooi om te zien, maar u hoeft niet alleen in mei naar Cannes af te reizen om een geweldige tijd te beleven. Want er is zoveel meer te beleven en te doen in Cannes.

Zo heeft Cannes een prachtige haven, Vieux Port, die in het hart ligt van de stad, vlakbij het historische oude centrum. Hier kijkt u uw ogen uit; van kleine vissersbootjes tot prachtige jachten. Excursies zijn hier ook te boeken. Een halve dag relaxen op de Catamaran of een ruige rit in de RIB boot. Beide excursies zijn in het najaar ook fantastisch om te ervaren.

Daarnaast heeft Cannes een prachtige oude historische binnenstad, Le Suquet. Denise heeft hier een fietstocht doorheen gemaakt, die ook met de e-bike kan worden afgelegd en zo voor iedereen geschikt is. Fiets door de smalle en romantische straatjes en zie een heel ander beeld van Cannes. Eenmaal langs de gezellige restaurants gefietst of gewandeld, is er bovenaan de heuvel een oude kerk, kasteel en middeleeuwse verdedigingsmuren. Deze zijn allemaal te bezoeken. Wat nog veel mooier is, is het uitzicht. U kijkt over heel Cannes uit, met haar haven en de Middellandse Zee.

Vanaf hier zie je ook het eiland Saint-Honorat. U kunt hier een authentieke excursie naartoe boeken. Na een transfer per veerboot ontdekt u het prachtige eiland, waar nog steeds monniken wijn maken in hun klooster. U geniet van een rondleiding over het eiland, gevolgd door een wijnproeverij in de wijngaard met de monniken. Ook kunt u hier een workshop van een lokale kunstenaar volgen.

Andere excursies die door de lokale partners werden aangeboden zijn; het maken van uw eigen parfum in de Fragonard fabriek, een kookworkshop tijdens de “Petanque en Tapenade Workshop” en een mountainbiketocht. Geniet van een 2 uur durende mountainbiketocht langs de kustweg en rond de wereldberoemde Cap d’Antibes. De mooiste panorama’s van de Franse Rivièra komen voorbij, inclusief het ongelooflijke uitzicht vanaf de Phare de la Garoupe. Cap d’Antibes is een stukje paradijs omringd door de Middellandse Zee. ’s Avonds zijn prachtige dineravonden gehouden, beide op loopafstand, in Annex Beachclub en Le Baoli. Een aanrader voor een diner inclusief feestavond is Le Baoli.

En als Cannes nu toch bezocht wordt, is het natuurlijk wel erg leuk om de Boulevard de la Croisette af te gaan en alle vormen van luxe te bezichtigen. Het 5-sterrenhotel, Hôtel Martinez, waar Denise tijdens haar verblijf heeft overnacht is gelegen aan de Boulevard de la Croisette en een aangename aanrader. Alles is te voet te bereiken; van het oude historische centrum tot de schitterende haven en het strand. Uiteraard kan er altijd een fiets gehuurd worden, want dit is ook erg goed te doen in Cannes.

Cannes is een perfecte bestemming tijdens uw incentive- of groepsreis. U kunt de reis naar deze bestemming zo uitgebreid maken als u zelf wil. Tip! U kunt uw bezoek aan Cannes ook combineren met een bezoek aan Nice, Saint-Tropez en/of Monaco. Informeer bij ons team naar de mogelijkheden en wij bieden u graag een vrijblijvend voorstel op maat!

Laatste nieuwsberichten
De Relatiedagen 2020 18 februari 2020